L’Ajuntament de València facilita pagar els tributs sense fer cues

Obri per primera vegada un ‘punt verd’ en la ciutat -en l’edifici de Tabacalera- que realitza pagaments de manera senzilla i segura

El punt verd d’atenció ciutadana adquirit per l’Ajuntament s’anomena així perquè no utilitza paper, té un consum mínim d’energia i està fabricat amb materials sostenibles que respecten el medi ambient. A través d’este terminal electrònic instal·lat en l’edifici de Tabacalera (carrer Amadeo de Savoia) els ciutadans poden realitzar pagaments de manera senzilla i segura, com quan es fa una compra per Internet, sense haver de fer cues per a ser atés.

El Punt Verd disposa d’un lector de codi de barres integrat que permet introduir les dades del document més fàcilment. La passarel·la bancària demana les dades de la targeta per a fer efectiu el pagament i s’encarrega de realitzar totes les validacions necessàries. El sistema mostra el resultat de l’operació. En el cas que l’operació siga satisfactòria, envia un missatge al contacte introduït al començament de l’operatòria. El sistema està desenvolupat per l’empresa MCG.

“L’Ajuntament de València incrementa l’eficàcia en la gestió de l’administració pública i facilita els tràmits als ciutadans per a saldar els seus tributs i sancions amb l’administració local. Fem la relació entre veïns i Ajuntament més fàcil, ràpida i sostenible amb la instal·lació per primera vegada en la ciutat de Punts Verds de pagament”, ha dit Carlos Galiana, regidor de Control Administratiu.

D’esta manera, l’Ajuntament de València es posiciona ja amb quatre modalitats diferents d’atenció ciutadana per a facilitar el pagament d’impostos com el de circulació, el de béns immobles o altres tributs. Les altres tres són:

En les oficines d’atenció al públic

En les oficines d’atenció al públic de l’Ajuntament es permet operar amb targetes de crèdit, de dèbit, virtuals o de prepagament, sempre que tinguen implantat el sistema de pagament segur per a compres per Internet, a diferència del que ocorria abans, que era obligatori pagar en metàl·lic.

Pagament per Internet

El sistema implantat per l’Ajuntament en Internet facilita i simplifica a la ciutadania la seua relació amb l’Administració ja que ara es permet pagar els tributs amb o sense certificat digital, un canvi que ha permés utilitzar este canal en un gran nombre de veïns que no tenien instal·lat en els seus navegadors esta eina.

Pagament per mitjà de dispositius mòbils

Una de les grans novetats que l’Ajuntament va presentar el passat juliol és el pagament de tributs i multes a través del telèfon mòbil. La gestió es realitza a través d’una APP que té versions específiques per a les plataformes d’Android i IOS. Els ciutadans tenen un accés fàcil i ràpid a totes les funcions de la plataforma digital.

Repercussió en els mitjans

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *